Kuchnia

wieprzowe

Ostra potrawka z mięsa mielonego
Składniki (4 porcje)
500 g chudego mięsa mielonego wieprzowego
1 cukinia
400 g czerwonej fasoli z puszki
400 g pomidorów
200 g przecieru z pomidorów
olej do smażenia
sól, pieprz
1 papryczka chili
Wykonanie
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Gdy będzie już brązowe, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Smażymy przez około 10 minut, następnie dodajemy pokrojone pomidory (w sezonie świeże, poza zastępujemy je pomidorami z puszki), czerwoną fasolę i gotujemy wszystko około 10 minut. Dolewamy przecier pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną papryczką. Podajemy ze świeżym pieczywem lub ryżem. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation