Kuchnia

Przepisy & kuchnia

Gorąca czekolada z marcepanem

czas przygotowania: 30 min

stopień trudności: bardzo łatwe

SKŁADNIKI (2 porcje):

1 szklanka mleka, 1 małe opakowanie słodkiej śmietanki 30%, pół tabliczki gorzkiej czekolady 80%, mały batonik marcepanowy (25 g), kawałek kory cynamonowej lub 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżka cukru

WYKONANIE:

W rondelku rozgrzewamy mleko i śmietankę, dodajemy cukier, cynamon i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień pod rondelkiem na minimalny.
Czekoladę i baton marcepanowy kruszymy na małe kawałki i dodajemy do mleka.
Wszystko podgrzewamy ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Marcepan będzie sobie pływał w postaci miękkich kawałeczków.

http://www.okuchnia.pl/goraca-czekolada-z-marcepanem/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation