Kuchnia

Gotowanie

Smażony ser z sosem nieco tatarskim

Składniki na 2 porcje:
dwa 3cm kawałki żółtego sera - u nas gouda
bułka tarta
jajko
sól
olej
na sos tatarski:
4 łyżeczki majonezu
5 łyżeczek śmietany 12%
2 duże pikantne ogórki konserwowe
ponadto:
1 młoda cukinia
oliwa
sałata masłowa
pomidor
Sposób przygotowania:
Majonez wymieszałam ze śmietana i drobno pokrojonymi ogórkami. Odstawiłam do lodówki. Ser opanierowałam w posolonym jajku i w bułce (każdy kawałek po 2 razy). Cukinię pokroiłam na 12 podłużnych kawałków, posmarowałam oliwą, posoliłam i ugrillowałam na patelni. Ser smażyłam na rozgrzanym oleju do czasu rozpuszczenia się środka. Całość podałam z sałatą i pomidorem. Pycha!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation