Święta i uroczystości

na przyjęcie

Plate of Joy: Bruschetta

Komentarze

Edith2001 6 lat temu
Składniki:

bagietka
oliwa czosnkowa
kremowy serek
pesto
rukola
pomidorki koktajlowe
świeża bazylia
chilli
sól, pieprz
ocet balsamiczny



Bagietkę najlepiej pokroić w ukośne kromeczki, dzięki temu zyskujemy większą powierzchnię!
Bruschettę przygotowałam na patelni, na uprzednio rozgrzaną oliwę położyłam bagietkę i zrumieniłam ją z dwóch stron. Przełożyłam na ręcznik kuchenny, aby zebrał nadmiar tłuszczu. Korzystam z oliwy czosnkowej, dzięki temu nie muszę już smarować kromek czosnkiem. W przypadku kiedy korzystam z tostera czy patelni grillowej po zrumienieniu smaruje kromki świeżym czosnkiem.
Następnie posmarowałam kromki kremowym serkiem - u mnie zarówno wersja jogurtowa, jak i śmietankowa. Na serku rozsmarowałam łyżeczką pesto.
Na tak przygotowane pieczywko ułożyłam rukolę, pokrojone pomidorki, świeżą bazylię oraz cieniuteńko pokrojone papryczki chilli, całość na koniec skropiłam octem balsamicznym.
Szybkie, smaczne i cudnie kolorowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation