Kuchnia

eateateateateateat

NAJPROSTSZE CIASTO ŚWIATA

Co będzie nam potrzebne:
Forma, w której upieczemy nasze ciasto,
odrobina masła,
odrobina bułki tartej,
2 jabłka,
ciasto francuskie (ogólnodostępne – w biedronce kosztuje ok 3 zł,)
cukier wanilinowy,
cukier zwykły,
cynamon, albo inne przyprawy,
tarka.

- myjemy jabłka, obieramy je ze skórki i trzemy,
- dodajemy do nich cukier wanilinowy, 2 łyżki zwykłego (jeśli preferujemy desery słodsze, to słodzimy więcej) i cynamon,
- foremki smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą (w celu nieprzywierania),
- wycinamy kształt dna naszej foremki w cieście francuskim i przekładamy je dywanikiem ze startych jabłek. Czynność powtarzamy do samej góry foremki (po upieczeniu i tak wszystko się skurczy),
- na samej górze układamy wzorek z paseczków wyciętych z ciasta francuskiego i do pieca .
Pieczemy tak jak mamy napisane na opakowaniu od ciasta.
Smacznego! #kuchnia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation