Kuchnia

Przystawki, przekąski, desery

Kurczak z oscypkiem w cieście francuskim


Składniki

• 3 podudzia z kurczaka
• 3 małe oscypki (można też użyć kawałka dużego oscypka)
• opakowanie ciasta francuskiego
• sól
• pieprz
• słodka i ostra papryka
• oliwa


Sposób przygotowania

Udka z kurczaka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i papryką w proszku. Piec około 40 minut w 180 stopni.

Mięso oddzielić od kości i pokroić drobno.
Oscypki pokroić w paski.

Z ciasta francukiego wyciąć prostokąty wielkości około 13 cm x 25 cm (przecięłam ciasto na 3 równe części).

Na środku ciasta ułożyć mięso i oscypka.

Część ciasta, która wystaje poza farsz ponacinać na dość wąskie paski. Zawinąć ciasto do środka.

Piec około 25 minut w 180 stopniach.

Podawać na przykład z sałatką z pomidorów.

Do tego dania użyłam udek upieczonych dzień wcześniej na obiad.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation