Kuchnia

kuchnia

LECZO Z CUKINIA.

Składniki:

3 czerwone cebule
1 duża papryka czerwona
1 duża papryka żółta
2 duże cukinie
300-350g suchej kiełbasy
3 duże pomidory
3/4 szklanki wody
sól, pieprz, chili
3 łyżki oliwy
do podania: ryż lub pieczywo

Cebulę siekamy w piórka, paprykę kroimy w cienkie paski, cukinię w półokręgi (nie obierałam). Kiełbasę kroimy w plastry. Na oliwie należy zeszklić cebulę, dołożyć papryki oraz cukinię i zalać wodą. Kiełbasę podsmażyć na patelni, aby wytopił się tłuszcz, dodać do warzyw. Gotować, aż woda odparuje, następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz doprawić, gotujemy ok. 20-30 minut. Po tym czasie, gdy pomidory się rozpadną, utworzą gęsty i aromatyczny sos. Leczo podajemy w formie obiadu bądź dodatku do niego, możemy także leczo zawekować i przetrzymywać w lodówce. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation