Kuchnia

Mniam,mniam

Gnocchi z fasoli i groszku.............................................................................................. czyli takie nasze (nie)tradycyjne Kopytka


240 g białej fasoli z puszki
140 g zielonego groszku z puszki
100 g mleka w proszku
180 g otrębów owsianych (zmiksowanych na mąkę)
1 jajko
1/2 łyżeczki soli

Fasolę i groszek odsączyć i opłukać wodą. Odstawić na trochę by woda dobrze obciekła, zmiksować.

Dodać jajko, mleko w proszku, zmiksowane otręby, sól i dokładnie wymieszać.
Przełożyć na blat roboczy oprószony naszą mąką z otrąb. Dokładnie wyrobić.
Na początku strasznie się lepi, oprószać otrębową mąką i wyrabiać.
Do momentu uzyskania gładkiego, plastycznego ciasta.

Nie dopuść do przesuszania ciasta !!!! Przykryj ciasto ściereczką.

Uformować wałeczki.
Następnie nożem odcinać kluseczki, zaś widelczykiem zrobić wzoreczki ;)

Wrzucać do wrzącej osolonej wody, jak wypłyną zmniejszamy temp. pod garnkiem i niech się jeszcze z 5-6 min. pogotują.

Niesamowity smak, fantastyczne bez i z sosem, z każdym sosem. PYCHOTKA!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation