Inne

kulinarnie-chlebki,bułeczki,paszteciki,pizze

WRAPSY MEKSYKAŃSKIE

Składniki:

mięso mielone [0.5 kg] (wołowe)
kukurydza konserwowa [1 op.]
fasola czerwona konserwowa [1 op.]
pomidory [1 op.] (pomidory bez skórki krojone)
papryka czerwona [1 szt.]
cebula [1 szt.]
sałata (mix sałat, albo sałata lodowa, strzępiasta itp.)
ser żółty
przyprawa do mięsa mielonego (sól, pieprz, papryka itp.)
śmietana [1 łyżka]
placki tortilli [1 op.]

Przygotowanie:

WRAPSY MEKSYKAŃSKIE

Paprykę kroję na drobne paski. Na patelni na niewielkiej ilości oleju należy zeszklić cebulę, dodaję mięso, wlać pomidory (zwróć uwagę ile jest zalewy, to ma być sos, a nie zupa. Jeżeli jest bardzo dużo dolewam połową zalewy, resztę odstawiam i ewentualnie uzupełniam jeżeli jest taka potrzeba). Na patelnię dorzucam paprykę. Wszystko przyprawiam do smaku. Sos dusi się jakieś 15 minut, co jakiś czas należy przemieszać. Na koniec wrzucam kukurydzę i fasole, duszę jeszcze 5 minut.
Sałatę drę na drobne kawałki lub kroję (w przypadku lodowej). Wrapsy podgrzewam na grillu elektrycznym lub suchej patelni. Następnie na połowę wrapsa nakładam kawałek żółtego sera, sos i trochę sałaty. Podaję z dwoma sosami: sosem pikantnym i kwaśną śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation