Kuchnia

kurczak

KURCZAK Z DYNIA I KUSKUS.
2 porcje.

00 g kaszki kuskus
pojedyncza pierś z kurczaka
200g obranej dyni
2 średnie pomidory
łyżka koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
kumin
sumak
pieprz
sól
olej do smażenia

Kurczaka i dynię kroję w kostkę, doprawiam solą oraz pieprzem i smażę mięso na oleju. Po około 5 minutach dodaję dynię i duszę pod przykryciem.
Pomidory obieram ze skórki, kroję w kostkę i wraz z koncentratem dodaję do całości. Doprawiam kuminem, sumakiem oraz solą i pieprzem, jeśli trzeba.
Kuskus zalewam wrzątkiem, po 5 minutach spulchniam kaszkę widelcem i dodaję sól, pieprz, sumak, kumin (wedle upodobań) oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.
Podaję posypadne dodatkową natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation