Kuchnia

GLUTEN FREE

Omlet z kaszą jaglaną, marchewką i groszkiem | Kaszomania.pl
Ingredients
kasza jaglana surowa pół szklanki
1 marchewka
100g mrożonego groszku
4 jajka ( 1 jajko na 1 osobę)
kiełki brokuła
natka pietruszki
przyprawy: sól, pieprz, chilli
Instructions
Kaszę jaglaną podprażamy na patelni. Zalewamy wodą - 2 szklanki. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, solimy i gotujemy pod przykryciem ok 10 minut. Dosypujemy mrożony groszek i gotujemy następne 5 minut. Kaszę z warzywami pozostawiamy do wystygnięcia.
Jajko dokładnie mieszamy z pokrojoną natką pietruszki, dodajemy kaszę jaglaną z warzywami (dowolna ilość). Przyprawiamy do smaku solą, ieprzem i chilli. Masę wlewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy na rumiano z obu stron.
Przed podaneim posypujemy kiełkami brokuła.
Porcja kaszy starcza na 4 omlety.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation