Kuchnia

PAPRYKA

Słodkie papryczki z serem feta i Philadelphia

Składniki na 3 słoiczki:
15 małych słodkich papryczek
380 g fety (ja używam owczej)
145 g serka Philadelphia
świeżo zmielony czarny pieprz
1,5- 2 łyżeczek oregano
6 dużych ząbków czosnku (po 2 na słoiczek)
oliwa z oliwek

1. Papryczki wyparzyć, wyjąć z nich gniazda i gotować w wodzie przez ok 5 minut. Wyjąć, osuszyć i odstawić na bok.
2. Sery i przyprawy wymieszać na jednolitą masę.
3. Nadziać papryczki masą z fetą/ (najlepiej szprycą do ciasteczek).
4. Włożyć do słoiczków. Dodać czosnek.
5. Zagotować oliwę i zalać słoiczki. Dobrze zakręcić.
6. Po ostygnięciu wstawić do lodówki. Spożywać po 3 dniach od zrobienia.

Smacznego ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation