Kuchnia

Sałatki

Herbaciane fusy ...

Jedna z moich ulubionych, bo szybko się ją robi i jest pyszna. Do tego kolorowa ;)

Składniki:
*główka pekińskiej
*2 papryki czerwone
*puszka kukurydzy
*majonez i jogurt naturalny
*przyprawy
Poszatkować pekińską, paprykę w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę. Sos: wymieszać np. 2 łyżki majonezu i tyle samo jogurtu (jeżeli liczycie kalorie można zrobić 1:3, ale wtedy polecam więcej przypraw). Nie ma być go dużo, jedynie powinien połączyć składniki i nadać im odrobiny smaku [na zdjęciu jest odrobinę za dużo, ale to wersja dla męża, który tak lubi]. Przyprawiam dodając moje ulubione zioła typu: bazylia, majeranek, koper, pieprz, papryka, itd., albo jak nie chce mi się kombinować i tworzyć nowych smaków to gotową miesznakę do sałatek lub kucharka/ wegetę. Jak kto lubi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation