Kuchnia

Dania z drobiu

Devolay z piersi kurczaka

Składniki
2 duże piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 łyżki koperku
4 łyżeczki masła
3 jajka do panierki
bułka tarta i mąka
ok. 100 g sera żółtego w kawałkach
sól , pieprz, papryka ostra mielona

Etapy przygotowania



Najpierw należy zeszklic drobno pokrojony czosnek. Następnie piersi myjemy, osuszamy , kroimy na 4 części wzdłuż i ostrożnie tłuczemy przez folię spożywczą ,aby pierś sie nie rozpadła i nie porobiły się dziury. Doprawiamy filety solą, pieprzem i papryką mieloną do smaku.
Ser pokroic na grube paski , koperek drobno posiekac i po kolei , na 4 przygotowane filety nakładac po porcji sera żółtego , masło z czosnkiem i koperek. Zwijac od najszerszej części fileta. Trzeba tą czynnośc zrobic dośc zwarcie , aby podczas smażenia kotlet sie nie rozpadł. Przed smażeniem obtoczyc w jajku i w mące i smażyc na rozgrzanym oleju , do czasu az zarumienią sie na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation