Kuchnia

bez glutenu

Jaglany krem Rafaello
Muszę przyznać, że smakiem nie odbiega mocno od oryginału. Przy tym ma dobry wpływ na nasz organizm, ponieważ kasza jaglana jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu! A to nie wszystko- zawiera również krzemionkę, która idealnie wpływa na włosy, skórę oraz paznokcie.

Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleka 0,5% (w wersji wegańskiej roślinne)
2 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki płatków (słupków) migdałowych
2 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną porządnie opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi (do wchłonięcia całego płynu).
Ugotowaną kaszę zblendować z łyżką wiórków i łyżką migdałów.
Do kremu dodać pozostałą część wiórków i migdałów i wymieszać (bez blendowania, aby w kremie były wyczuwalne całe kawałki).
Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce (krem bardziej zgęstnieje).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation