Kuchnia

zapekanki

Rożki z mięsem mielonym

Składniki

Rożki waflowe
50dkg mielonej łopatki wieprzowej
1 marchewka
1 cebula
2 łyżki gęstej śmietany 18 %
2 łyżki bułki tartej
natka pietruszki
sól,pieprz, vegeta, dowolne przyprawy

Do panierowania:

2 jajka, 1 łyżka mąki
bułka tarta
olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć.
Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe.
Panierować najpierw w jajku z dodatkiem mąki ,a później w bułce tartej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation