Kuchnia

Fast food

Tortilla z kurczakiem i warzywami

Składniki:

opakowanie dużych tortilli (6 szt.)
pierś z kurczaka
Pomysł na Papirus Soczysta pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami
2 pomidory
1 ogórek
1/2 czerwonej papryki
1 czerwona cebula
kilka liści sałaty lodowej
sos czosnkowy


Pierś z kurczaka myję i kroję w kostkę. Kawałki kurczaka smażę w Papirusie. Pomidory, ogórki i cebulę kroję w plasterki. Sałatę myję i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę myję, przekrawam, oczyszczam z nasion i kroję w paseczki. Dwie tortille nakładam na siebie, tak aby na siebie zachodziły, smaruję dwoma łyżkami sosu czosnkowego. Na sos kładę kawałki sałaty, plastry warzyw i kawałki usmażonego kurczaka. Boki tortilli zawijam do środka, po czym zwijam tortillę z nadzieniem wzdłuż dłuższego boku.
Torillę kładę na rozgrzanej patelni grillowej i opiekam około 2-3 minuty z każdej strony. Podaję danie z ulubionymi sosami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation