Kuchnia

Przepisy kulinarne

Szakszuka

Składniki:

2 cebule, posiekane
3 ząbki czosnku, posiekane
2 papryki, pokrojone w słupki
1 puszka pomidorów
1 łyżka kolendry w proszku
1 łyżka papryki w proszku
1 łyżeczka harissy lub płatków chili
1 łyżka miodu
1 łyżeczka kuminu
3 jajka
sól, pieprz
oliwa
natka pietruszki

Na oliwie podsmażcie cebulę, dodajcie czosnek a następnie paprykę, wszystko smażcie na średnim ogniu ok. 7 minut. Dodajcie puszkę pomidorów, przyprawy oraz miód, wymieszajcie, wbijcie delikatnie jajka, przykryjcie patelnię i gotujcie ok.10 min, aż się jajka zetną. Posypcie natką. Smacznego!
http://www.eintopf.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation