Design

Design

Ciasto bounty...pycha!!!

Składniki biszkopt: 5 jajek, 1/2 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie biszkopt : Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Składniki masa : 3 szklanki mleka, 0,5 szklanki cukru, 1 budyń śmietankowy, 200g masła, 200g wiórek kokosowych.

Przygotowanie masy : Do garnka wlej 2 1/2 szklanki i zagotuj. Wsyp cukier, kokos i gotuj około 10 minut. Dodaj pokrojone masło w kostkę i wymieszaj składniki. W reszcie mleka rozpuść budyń i wlej do masy koksowej. Ostudź.

Składanki polewa : 2 szt czekolady gorzkiej, 40g masła.

Przygotowanie polewy : Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj miękkie masło i wymieszaj składniki.

Przygotowanie ciasto bounty : Na ostudzony biszkopt wlej masę kokosową. Pokryj ciasto polewą czekoladową i włóż do lodówki najlepiej na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation