Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

STEFANKA SEROWA
Składniki:
Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
ser mielony - 0.5 kilogramów
cukier puder - 100 gramów
herbatniki - 3 opakowania
polewa czekoladowa - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
1. Kasię utrzyj mikserem z cukrem pudrem, dodaj ser i ponownie wymieszaj.
2. Pięć herbatników ułóż wzdłuż na przykrytej papierem pergaminowym deseczce.
3. Przykryj je masą serową o grubości 0,5 cm i znów herbatnikami.
4. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników, pamiętając, że na wierzchu ciasta
powinna znajdować się warstwa herbatników.
5. Zawiń ciasto w papier pergaminowy i całość przyciśnij drugą deseczką, by obciążyć ciasto
i włóż do lodówki na 1 godzinę.
6. Schłodzoną stefankę polej rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu polewą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation