Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

naleśniki,pierogi i kluchy

Kotleciki ziemniaczane z farszem

Składniki:
- ziemniaki (około pół kg, duszone z wcześniejszego dnia)
- 1 jajko
- 180 g mąki (jeśli ciasto jest za luźne dodajemy więcej)
- sól, pieprz
- inne: świerzy koperek itp itd. wedle uznania
- masło


Farsz (robimy go wcześniej):
- pieczarki (około 5 dużych pieczarek)
- 1 cebula
- ser żółty - starty

Najpierw smażymy cebulkę, po chwili pieczarki - wszystko drobno pokrojone. Dusimy do moment, aż pieczarki zmiękną i odparują.

Ziemniaki z wcześniejszego dnia podgrzewamy na patelni wraz z roztopionym masłem. Kiedy nam się już podgrzeją i ich konsystencja będzie zwarta doprawiamy je. Dodajemy przyprawy, po czym wykładamy nasze ciasto na blat posypany mąką.
Następnie dodajemy mąkę, jajko i zagniatamy ciasto. Radzę dodawać tyle mąki żeby ciasto nie było zbyt miękkie i nie rozłaziło się. Ma się fajnie lepić. A ziemniaki mają być lekko ciepłe, ale nie za gorące.

Ciasto dzielimy na części w zależności od tego, ile chcemy i jakiej wielkości mają być kotleciki.
Po czym, nakładamy na każdego z nich nasz farsz i posypujemy serem.
Sklejamy naszego pulpecika.
I do paniery - moczymy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej, bądź (jeśli ktoś lubi) otrębach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation