Kuchnia

drób

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-musztardowym

Składniki:

1 filet z kurczaka
3 łyżki mąki
2 łyżki musztardy Dijon
1 łyżka musztardy ziarnistej
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
1/2 szklanki śmietany
1 szklanka bulionu
300 g pieczarek
1 cebula
zielona pietruszka
sól, pieprz
olej

Wymieszać mąkę z solą i pieprzem. Umyty filet przekroić wzdłuż, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć fileta, zdjąć z patelni. Na tę samą patelnię wrzucić pieczarki i smażyć, aż woda wyparuje. Dodać pokrojoną cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać wino, musztardę, bulion oraz śmietanę i całość dusić ok. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanego sosu włożyć mięso i chwilę razem podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation