Kuchnia

dieta

składniki:

2 średnie banany
1 ½ szklanki płatków owsianych górskich
40 g pestek dyni
30 g ziaren sezamu
2 duże łyżki miodu
60 g suszonej żurawiny
20 g dowolnych otrąb (u mnie pszenne)

banany obieramy i robimy z nich papkę za pomocą blendera lub po prostu widelcem. płatki, dynię i sezam prażymy kilka minut na suchej patelni, aż się zarumienią i zaczną intensywnie pachnieć. przekładamy do miseczki, dodajemy żurawinę, otręby, papkę bananową i miód. jeśli wasz miód ni jest płynny trzeba go wcześniej rozpuścić. wszystko dokładnie razem mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach ok. 17x22 cm lub do keksówki. za pomocą łyżki ugniatamy i wyrównujemy mieszankę. pieczemy w 180°c przez 25 – 30 min. po wystudzeniu wyjmujemy z formy i kroimy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation