Hobby

Moje hobby

kruche serca z dżemem truskawkowym
ciasto kruche (z magazynu easy food):

175 g mąki pszennej
szczypta soli
85 g niesolonego masła pokrojonego na małe kawałki
2-3 łyżki zimnej wody
ponad to:

6 łyżek dżemu truskawkowego (lub innego)
cukier puder do oprószenia
mąkę wymieszać z solą, dodać masło i zagnieść aż ciasto będzie miało konsystencję mniej więcej okruchów chleba. dodać wodę i jeszcze chwilę zagniatać formując kulę. zawinąć w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. wyjąć, cienko rozwałkować i wykroić 12 dużych serc, w 6 z nich wykroić mniejszą foremką serce w środku. ponakłuwać ciastka widelcem i piec w 190'c około 15 minut, aż będą lekko złociste. na 'całe' serca nałożyć po łyżce dżemu i przykryć serduszkiem z dziurką. oprószyć cukrem pudrem. smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation