Kuchnia

przekaski

Łazanki z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą -

200 g makaronu łazanki
1 cebula
200 g kiełbasy
300 g pieczarek
500 g kiszonej kapusty
liść laurowy, kminek, sól, pieprz
olej do podsmażenia

Łazanki z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą

Łazanki z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą
Wykonanie

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kapustę płuczemy, odciskamy, kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości, po czym odcedzamy. Kiełbasę, kroimy w kostkę i podsmażamy na rumiany kolor. Zdejmujemy z patelni i podsmażamy posiekaną cebulę którą następnie przekładamy do kiełbasy. Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki i dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Łączymy z kiełbasą i pieczarkami i ugotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy na gorąco.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation