Kuchnia

Jedzonko

Przepisy Dukana :: Sernik na zimno ::

SKŁADNIKI (ok. 15 kawałków)

Warstwa Serowa:
600 g. Serka homogenizowanego 0.5%
400 ml. mleka 0-0,5%
5 łyżeczek żelatyny
15 tabletek słodziku

Galaretka:
4 saszetki owocowej herbaty
400 ml. wody
5 tabletek słodziku


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Masa Serowa:
200 ml. mleka zagrzać, i rozpuścić w nim słodzik i żelatynę (ostudzić). Serek z resztą mleka wymieszać mikserem i dodać wcześniej przygotowane mleko. Przelać do małej tortownicy i wstawić do lodówki aby stężało.

Galaretka Dukanowska:
Herbatę zaparzyć w 400 ml. wrzącej wody (wyciągnąć torebki) i rozpuścić w niej słodzik i żelatynę. Zostawić do stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć delikatnie przelać ją na masę serową. Wstawić do lodówki na jakieś 30 min.

W III fazie można dodać owoce.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation