Kuchnia

Slodyczy

Zdrowe ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

Składniki:
1,5 kg jabłek
300 g surowej kaszy jaglanej
opcjonalnie: łyżeczka esencji waniliowej
opcjonalnie: miód/cukier/syrop z agawy - do smaku

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni (bez termoobiegu).
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce lub z pomocą robota kuchennego.
Połączyć jabłka z surową (nieugotowaną) kaszą jaglaną i przełożyć do foremki typu keksówka.
Jeśli dysponujemy foremką silikonową - nie ma potrzeby natłuszczania jej.
Jeśli posiadamy inną formę należy ją natłuścić masłem i oprószyć bułką tartą.
Ciasto wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez 90 min.
Przed podaniem ostudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation