Kuchnia

Magiczna kuchnia

SERNIKOBROWNIE Z TRUSKAWKAMI.

Składniki:

200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
400 g cukru pudru
5 jajek
110 g mąki
400 g sera kremowego
cukier waniliowy lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
200 g świeżych truskawek (w oryginale było 120 g)


Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st C.
Blaszkę 24 x 28 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem.

Przygotowanie ciasta czekoladowego:
czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.
Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować. Następnie dodać mąkę.
3/4 mikstury wlać do blaszki.

Przygotowanie masy serowej:
W drugiej misce utrzeć ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję.

Wylać masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wylać resztę masy czekoladowej i ułożyć maliny.

Piec 45-60 minut. Studzić w otwartym piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation