Kuchnia

ciasteczka, bułeczki, babeczki

Ciasteczka owsiane, chrrrupiące
Składniki (ok. 23 ciastka):

100 g masła, miękkiego
1/2 szklanki cukru
1 małe jajko
1/2 szklanki mąki
niecałe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
szczypta soli, wanilia
1,25 szklanki płatków owsianych
Masło utrzeć z cukrem i wanilią na puch, a następnie dodać jajko, ukręcić. Dodać wymieszaną resztę składników. Zmiksować do otrzymania jednolitej masy.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wykładać nieduże kupki ciastek. Schłodzić 20 minut w lodówce. Piec w 180 stopniach ok. 12-15 minut. Zdejmować z blachy po schłodzeniu.



Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation