Kuchnia

SPIŻARNIA

JAK WYCZYŚCIĆ PRZYPALONY GARNEK?

Przypalić garnek w kuchni zdarzyło się chyba każdemu. Jak sobie radzić w takiej sytuacji? Oto kilka sprawdzonych rad:

• Przypalony garnek w pierwszej kolejności należy zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin. Następnie szorujemy spaleniznę zmywakiem.

• Wsypać 2-3 łyżki soli na dno garnka, zalać wodą, a następnie zagotować solny roztwór i pozostawić na kilka chwil.

• Wlać wodę z roztworem octu jabłkowego, zagotować Po wystygnięciu szorujemy zmywakiem.

• Wlać na dno garnka colę i zagotować. Odstawić na kilka minut, wylać.

• Na dno garnka wlać odrobinę oliwy z oliwek, lekko podgrzać i zostawić na 2 godziny. Po tym czasie wylać oliwę, a garnek wyczyścić gąbką wymoczoną w soli.





we-dwoje.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation