Kuchnia

FitFood

Kasza Jaglana po meksykańsku

Sposób przygotowania:

1. Odsączamy fasolę i kukurydzę.
2. Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie do "zeszklenia".
3. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Mieszamy i dalej podsmażamy na wolnym ogniu aż papryka będzie miękka.
4. Do papryki i cebuli wlewamy 2 szklanki soku pomidorowego i dodajemy pokrojone w kostkę pomidory.
5. Dodajemy do smaku przyprawy: sól, przyprawę meksykańską, pieprz, chilli, oregano, kurkumę oraz sos sojowy.
6. W momencie gdy sok zacznie się gotować, wsypujemy 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej i przykrywamy pokrywką. Kasza musi gotować się w soku pomidorowym pod przykryciem ok. 20 minut. W razie potrzeby należy dodać więcej soku pomidorowego.
7. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na innej patelni.
8. Gdy kasza będzie już miękka, dodajemy do całej potrawy pierś, kukurydzę i fasolę.
9. Całość dokładnie mieszamy i w razie potrzeby po raz kolejny przyprawiamy do smaku.

Po prostu pycha!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation