Kuchnia

Kucharzenie

Waniliowy ryż na mleku z gorącymi malinami i borówkami


Składniki na 3 porcje:

- 100 g białego ryżu
- 600 ml mleka
2 łyżeczki miodu
- 6 ciasteczek zbożowych
- maliny
- borówki


Do rondelka wlewamy mleko i zagotowujemy. Następnie wsypujemy ryż, dodajemy 1 łyżeczkę miodu. Gotujemy ok. 15 minut, aż ryż wchłonie mleko. Ciasteczka kruszymy i większą część umieszczamy na dnie słoiczka. Następnie nakładamy ryż, owoce i ponownie ryż. W rondelku umieszczamy garść malin, dodajemy 1 łyżeczkę miodu i gotujemy chwilę, aż maliny zmiękną i powstanie mus. Gorący mus nalewamy do słoiczka. Na wierzchu układamy borówki i maliny oraz pokruszone zbożowe ciasteczka. Jemy na ciepło
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation