Kuchnia

Ciasta

Tęczowe galaretki

Składniki:

- 7 galaretek w dowolnych kolorach, u mnie: (różowa, czerwona, niebieska, zielona, żółta, pomarańczowa, fioletowa)

- 200ml śmietanki kremówki 36%

Wyłóż szklaną blachę do pieczenia folią przezroczystą, rozpuść pierwszą galaretkę w 200ml wrzątku, dodaj 50 ml śmietany kremówki i wymieszaj, po czym nalej do formy. Wstaw do lodówki na 3 godziny, po czym przygotuj następną warstwę z samej galaretki bez śmietanki, rozpuszczając ją w 250 ml. Włóż do lodówki na trzy godziny, po czym przygotuj kolejną warstwę; galaretkę rozpuść w 200ml, dodaj 50 ml śmietany kremówki i wymieszaj, po czym nalej do formy na poprzednia warstwę. Powtarzaj poprzednie czynności aż wykorzystasz wszystkie galaretki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation