Kuchnia

GLUTEN FREE

Kasza jaglana z jabłkiem i bakaliami

40 g kaszy jaglanej
1/3 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka wiórków kokosowych
2/3 łyżeczki soli do gotowania kaszy
1 średnie jabłko
½ łyżeczki cynamonu
10 g orzechów nerkowca
1 łyżka rodzynek
2 łyżki jogurtu naturalnego
Kaszę jaglaną opłukujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie 10 minut na małym ogniu, po czym odstawiamy pod przykryciem i czekamy aż kasza wchłonie resztę wody, odstawiamy do ostudzenia.

Do ugotowanej kaszy dodajemy kurkumę, miód i wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy.
Na małych oczkach tarki ucieramy jabłko na papkę, dodajemy do niego rodzynki, pokruszone orzechy oraz cynamon.

Kaszę i jabłko z bakaliami układamy warstwowo, jako jedną z ostatnich warstw nakładamy jogurt naturalny i wstawiamy na noc do lodówki (lub też nie :-) ).

http://www.dietetycznie-w-kuchni.blogspot.de/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation