Kuchnia

Kuchnia

Tortellini zapiekane z brokułem

Składniki
1 mały brokuł
1 opakowanie tortellini 250 g
200 ml śmietany dałam 30%
70 g sera mozzarella
2 kiełbasy śląskie
1 pęczek szczypiorku
sól
pieprz

Brokuła podzielić na różyczki i ugotować.
Tortellini ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Odcedzić i włożyć do naczynia żaroodpornego. Kiełbasę pokroić w kosteczkę i posypać po wierzchu tortellini, a następnie dodać brokuła. Całość polać śmietaną doprawioną solą i pieprzem.
Posypać szczypiorkiem i rozłożyć pokrojony w plasterki ser mozzarella.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż ser się rozpuści i zapiekanka lekko się przyrumieni.
Podawać gorące.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation