Kuchnia

Coś na słono

ROLADKI DROBIOWE Z RICOTTĄ I PESTO
Składniki: (2 sztuki)
2 filety z piersi kurczaka
4 plastry szynki parmeńskiej (lub innej podobnej)
125 g twarożku ricotta
1 ząbek czosnku
1-2 gałązki świeżego tymianku
2 łyżki pesto (przepis tutaj)
2 łyżki gęstego pesto (przepis poniżej)
oliwa
sól i pieprz

Sos pesto:
garść świeżej bazylii
2 duże ząbki czosnku
2 łyżki orzeszków piniowych
2 łyżki tartego parmezanu
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Uwaga:)
Aktualizacja przepisu!
Problem „wypływającego” z roladek farszu

W związku z uwagę jednej z Czytelniczek, przeanalizowałam jeszcze raz przepis i wprowadziłam w nim ważną korektę. Wszystkich, którzy mieli problemy z tym przepisem baaardzo serdecznie przepraszam!
Korekta polega na zmianie proporcji składników w sosie pesto, a głównie zmniejszeniu zasadniczo ilości oliwy, która może powodować, że farsz jest zbyt rzadki…

Uwaga: Jeszcze jedna aktualizacja przepisu :)

Roladki najlepiej jest nadziewać takim samym farszem jak pieczarki z tego przepisu. Problem z „wypływającym” farszem znika zupełnie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation