Kuchnia

Przepisy cz.3

Torcik
Składniki na ciasto:
150 g margaryny
150 g cukru
1 pełna szklanka mąki tortowej
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao ciemne gorzkie

Masa:
400ml śmietany kremówki 30%

Dodatkowo:
szklanka borówek amerykańskich;
puszka brzoskwiń;
kilka sztuk malin
Przygotowanie:
Margarynę ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy po jajku. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia uprzednio przesiany przez sitko. Po wyrobieniu masy, dzielimy na pół. I do jednej połowy dodajemy kakao i miksujemy chwile. Nakładamy ciasto po łyżce z każdej masy na około w tortownicy okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia, potem mieszamy delikatnie całość. Wyrównujemy ciasto i pieczemy 30 min. W temp. 190’C. Po upieczeniu dajemy do wystygnięcia i kroimy wzdłuż. Śmietanę kremówkę ubijamy i część nakładamy na jeden spód, na którym układamy odsączane brzoskwinie, pokrojone w paski. Na środek dajemy pół szklanki borówek. Nakładamy na to drugi spód i również nakładamy śmietanę, brzoskwinie i borówki w środek oraz po bokach i jeszcze maliny. Wkładamy ciasto na ok. 2h do lodówki. Polecam osobiście na całą noc.
Torcik jest pyszny, prosty i szybki!

http://taste-life-photograph.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation