Kuchnia

COŚ NA CHLEBEK

Pasta śniadaniowa z wędzonego kurczaka z koperkiem

Składniki (duża porcja):

- 2 wędzone piersi kurczaka (ok. 350 gramów)
- 5 kopiastych łyżeczek majonezu (lub jogurtu naturalnego w wersji odchudzonej)
- 1 płaska łyżeczka musztardy
- 1 czubata łyżeczka suszonego koperku (lub więcej do smaku)*
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki
- szczypta pieprzu do smaku
- opcjonalnie: sól do smaku
- 1 - 2 łyżeczki oliwy z oliwek

* Ja użyłam suszonego koperku, bo akurat tylko taki miałam w domu, dlatego podaję suszony, ale można oczywiście użyć świeżego ;)

Przygotowanie:

1. Pierś z kurczaka pokrój na kawałki i zmiksuj w blenderze z oliwą, majonezem, musztardą, suszonym koperkiem i ostrą papryką.

2. Kiedy masa będzie już gładka i będzie miała konsystencję pasty, dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą, zmiksuj jeszcze raz krótko.

Do pasty można też dodać swoje ulubione dodatki, np. 2 suszone pomidory lub kilka oliwek :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation