Kuchnia

Mięsa

Kurczak z carry i mlekiem kokosowym

8 podudzi z kurczaka lub pałek bez skóry
pół puszki mleka kokosowego
łyżeczka suszonego imbiru lub świeżego
2 łyżeczki carry
2 łyżki koncentratu pomidorowego
duża marchewka
duża pietruszka
łyżka natki pietruszki
pół papryki czerwonej lub żółtej
sól
pieprz
papryka w proszku
1 cebula
4 ząbki czosnku
oliwa
łyżka masła
szklanka buliony drobiowego
Kurczaka nacieramy czosnkiem i podsmażamy na maśle z oliwą. Kurczaka zdejmujemy z patelni i na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę i pokrojone w paski marchewkę, pietruszkę i paprykę. Do warzyw dodajemy mięso, doprawiamy imbirem, solą, pieprzem, carry i papryką i zalewamy wymieszanym bulionem z koncentratem i mlekiem kokosowym. Całość dusimy aż mięso nie będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki i podajemy z ryżem lub makaronem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation