Kuchnia

Kulinarnie

Kremowa zapiekanka z dyni, cukinii i patisonów

składniki:

dynia - 500 gramów
cukinia - 500 gramów
patisony - 500 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
kwaśna śmietana - 250 mililitrów
ząbki czosnku - 3 sztuki
świeżo mielony pieprz
parmezan - 50 gramów
świeży tymianek - 0.5 pęczka
pietruszka - 0.5 pęczka


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pokrój dynie, cukinie oraz patison w kawałki i przełóż je do żaroodpornego naczynia.

Wymieszaj kwaśną śmietanę z posiekanym czosnkiem, świeżo mielonym pieprzem, przyprawą w mini kostkach smażona cebula Knorr, posiekanymi ziołami i zalej warzywa.

Posyp danie startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 40-45 minut aż warzywa zmiękną a sos zgęstnieje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation