Kuchnia

GLUTEN FREE

bzglutenowe ciasto jogurtowo-ryżowe z melonem na oleju rzepakowym! | Dolina smaków


Składniki:

1 szklanka pełnoziarnistej mąki ryżowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
150ml jogurtu naturalnego 0%
1 jajko
1/4 szklanki oleju rzepakowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru brzozowego
250g melona /waga ze skórką/

* tortownica 18cm średnicy

Mąkę ryżową mieszamy w misce z łyżką mąki ziemniaczanej, proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy jajko, olej, jogurt naturalny i dokładnie mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Kawałek melona obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i układamy na cieście. Pieczemy 35 minut w rozgrzanym do 180°C piekarniku. Pozostawiamy do ostygnięcia przed pokrojeniem:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation