Kuchnia

sałatki

Focaccia Bread — Jest to podstawowy przepis na chleb focaccia (włoski płaski chleb). Mam go na pamięć, nie dlatego, że zrobiłem to tak wiele razy, albo dlatego, że jest tak wszechstronny, ale po prostu dlatego, że zawsze czułem, że należy znać przepis nie opierając się na książkę kucharską. Wykonane z mąki, drożdży, wody, oleju i soli - pięć składników, które nam utrzymać i napełnić nasze żołądki w czasach nadmiaru, ale także w chwilach potrzeby, alhamdullilah.
składniki

1 szklanka ciepłej wody
2 łyżeczki. suchych drożdży
2 ½ szklanki mąki
¼ filiżanki oliwy z oliwek + 2 TB. Oliwa z oliwek
1 łyżeczka. sól

Kierunki
1. W misce malaksera lub miksera stoiska, spadek drożdże w ciepłej wodzie. Odstawić do udowodnienia przez około dziesięć minut.

2. Dodać tylko 1 szklanka mąki wraz z solą i puls procesor lub użyć do zagniatania ciasta miksera aby dokładnie wymieszać.

3. Dodać resztę mąki i oliwy z oliwek i dobrze wymieszać aż do uzyskania ciasta kulę, która nie jest lepka, ale jest gładka i elastyczna.

4. Przykryć miskę i pozostawić ciasto do wyrośnięcia na około 30 minut.

5. Na posypanej mąką licznik lub płaska powierzchnia wypchnąć ciasto tworząc zarówno duży okrąg lub prostokątny kształt. Umieścić na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

6. Rozgrzej piekarnik do 400 °.

7. Korzystanie zęby widelca, grzebać dziury w całym cieście. Następnie za pomocą klawiszy z palcami kłuć ciasto lekko w różnych miejscach w celu utworzenia wgniecenia. Przykryć ręcznikiem i pozostawić ciasto w spokoju na kolejne 30 minut lub dopóki nie wzrosły.

8. Za pomocą pędzla ciasta, natrzeć oliwą na całej powierzchni ciasta chleba.

9. Umieścić chleb w gorącym piekarniku przez około 20 minut lub do momentu, to złoty kolor na szczycie. Należy uważać, aby nie przesmażyć lub będzie się bardzo ciężko.

Podawać jako płaski chleb z oliwą z oliwek do maczania lub dokonać uzupełnień do ciasta przed pieczeniem (czyli ser, gotowane mięso gruntowych, cienkie plasterki veggies).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation