Kuchnia

dekoracje potraw

,,Krokodyl w kolorowych koreczkach” |

Składniki:
• 1 duży ogórek

• papryka żółta

• 4 ziarenka ziela angielskiego

• oliwki zielone i czarne

• pomidorki koktajlowe

• małe plastry wędliny

• boczek wędzony

• cebulki koktajlowe

• plasterki kukurydzy marynowanej

• malutkie ogórki marynowane

• plasterki marchewki marynowanej

• kilka liści sałaty lodowej

• wykałaczki


Cuisine: Cooking time: 25 mins Serving: 6 people
Kochani Sylwestrowa noc już za pasem a Wy nie macie pomysłu na przysmaki w tą szaloną noc? Prezentuje Wam dziś ciekawy pomysł na podanie koreczków w ogórku. Trudno wyobrazić sobie bez nich udaną zabawę karnawałową. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i zachwyca nie tylko dzieci. Koreczki można przyrządzić z dowolnymi dodatkami według uznania.
Moja propozycja na takiego krokodyla to:
10154267_1525160681076847_751886004167032258_n
Wykonanie:
Ogórek myjemy ,osuszamy i odcinamy cieniutki plasterek wzdłuż ogórka tworząc podstawę tak by leżał stabilnie na talerzu. Wycięty wcześniej pasek wykorzystujemy na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka wycinamy zęby dla naszego krokodyla. Do paszczy wkładamy mały pomidorek koktajlowy. Z oliwek i ziela angielskiego robimy oczy oraz nos tak jak to przedstawiłam na załączonej fotografii . Paprykę i boczek kroimy w kostkę. Wykorzystując powyższe składniki robimy różnorodne koreczki w dowolnej kolejności i nabijamy na ogórka. Ogórek układamy na talerzu, dołączamy łapki i nasz krokodyl gotowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation