Kuchnia

kuchnia

Szpinakowe naleśniki z serem i pomidorem

Składniki:

Szpinakowe naleśniki:

1 szklanka mleka
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
200 g szpinaku mrożonego
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Nadzienie:

80 g fety
120 g sera twarogowego
kilka niewielkich pomidorków
pieprz
słodka papryka



Szpinakowe naleśniki: W misce lub garnku roztrzepuję mleko z jajkiem, wsypuję mąkę i miksuję wszystko. Do masy dodaję rozmrożony szpinak i przyprawy, miksuję. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju wlewam łyżkę wazową ciasta i smażę naleśniki szpinakowe.
Nadzienie: W miseczce rozgniatam fetę z twarogowym serkiem, doprawiam ulubionymi przyprawami. Na każdy naleśnik kładę 1-2 łyżki nadzienia, rozsmarowuję, układam rząd ćwiartek pomidora i zawijam w rulon. Naleśniki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation