Kuchnia

pyszota....słodki

Ciastka a'la "Raffaello" bezglutenowe i wegańskie
Składniki:
120 g wiórek kokosowych
100-120 g śmietanki kokosowej (biała część w puszcze z mleczkiem kokosowym)
1 łyżka oleju kokosowego
1/3 szkl. mąki ryżowej
1 łyżka skrobi kukurydzianej/ziemniaczanej/mąki ryżowej
2-3 łyżki ksylitolu/cukru
szczypta soli
Wykonanie:
Do miski przekładamy wszystkie składniki, zagniatamy i odstawiamy na chwilę. Jeśli ciasto jest za sypkie należy dodać odrobinę śmietanki kokosowej.Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonową matę. Blachę z ciastkami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy ok. 25-20 min otwierając piekarnik raz na jakiś czas i przekręcając kulki na drugą stronę. Pieczemy na złoto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation