Kuchnia

ryby,śledzie

Śledzie w ziołach i papryce
Jeśli nadal szukacie pomysłów na śledziowe przystawki na wigilijny stół to zapraszam na śledzie w zalewie z octem z konserwową papryką i ziołami. Szybkie, niewymagające wielu składników i bardzo smaczne.

Śledzie w ziołach i papryce
4 filety śledzi matias
2 łyżeczki majeranku suszonego
2 liście laurowe pokruszone
4 ziela angielskie
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżeczka kulek kolorowego pieprzu
cebula duża
czerwona papryka konserwowa (3-4 płaty)
250 ml oleju
3 łyżki octu 10% (lub białego winnego)
Śledzie umyć, zamoczyć w wodzie albo mleku na godzinę. Wyjąć, osuszyć i pokroić w dzwonka. Cebule drobno pokroić w kostkę,a paprykę w paseczki. W miseczce wymieszać olej z octem.
W słoiku ułożyć warstwami śledzie, paprykę, cebulę, pokruszone liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, zioła. Zalać oliwą z octem. Wstawić do lodówki na 2 dni.
http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2013/12/sledzie-w-ziolach-i-papryce.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation