Kuchnia

mniam mniam

Ruloniki z sałaty masłowej faszerowane pastą z ziemniaków - kuchnia+
Składniki:

2 bakłażany
0,5 kg ziemniaków
garść czarnych oliwek
1 czerwona cebula
5 ząbków czosnku
garść natki pietruszki
łyżeczka pasty sezamowej
2 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta pieprzu
sałata masłowa
cytryna
Przygotowanie:
Bakłażany polej oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Ugotowane ziemniaki ubij i przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki, posiekany czosnek, pastę sezamową, upieczonego bakłażana bez skóry i oliwę. Farsz dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Liście sałaty skrop sokiem z cytryny, a następnie nakładaj na nie pastę. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation