Kuchnia

mniam mniam

Świeżonka z sałatką z pomidorów - kuchnia+
Składniki:

50 dkg szynki
50 dkg podgardla
20 dkg wędzonego boczku
3 białe cebule
szczypta wędzonej papryki
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu
250 ml wody
kilka gałązek majeranku
sałatka:
3 pomidory malinowe
2 małe zielone pomidory
2 czarne pomidory
3 żółte pomidory
3 ogórki kiszone
5 rzodkiewek
30 ml oliwy
garść rukwi wodnej
szczypta soli
szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Szynkę, podgardle i boczek pokrój w kostkę. Mięso podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu.
Gdy mięso się przyrumieni a tłuszcz zacznie wytapiać, dodaj pokrojoną w pióra cebulę.
Przypraw papryką, solą i pieprzem.
Następnie dolej wodę i duś na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Pod koniec duszenia dodaj majeranek.
Pomidory, ogórki, rzodkiewkę pokrój i przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem. Polej oliwą,na wierzch dodaj rukiew wodną. Podawaj ze świeżonką. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation