Kuchnia

zdrowe ale nie nudne

WEGANON: POMARAŃCZOWO - JABŁKOWY BUDYŃ JAGLANY

SKŁADNIKI:

- 2 szklanki soku jabłkowego
- 2 szklanki soku marchewkowego
- szklanka suchej kaszy jaglanej
- sok z połowy sporej cytryny
- ewentualnie jakiekolwiek słodziwo do smaku
- łyżeczka cynamonu

WYKONANIE:

- oba soki połączyć i dokładnie wymieszać
- kasze przepłukać kilka razy wrzątkiem. Dodać 3 szklanki mieszanki soku i gotować 15 minut pod przykryciem na małym ogniu
- dodać ostatnią szklankę soku, sok z cytryny i cynamon i dokładnie zmiksować na gładko
- doprawić ewentualnie czymś słodkim do smaku
- przełożyć do miseczek, można polać sokiem malinowym lub dodać np. dżem pomarańczowy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation