Kuchnia

Kulinarnie

Jajka w chmurce

Składniki:

4 jajka

¼ szklanki startego parmezanu

¼ szklanki posiekanego szczypiorku

1 ostra papryczka

Sól i pieprz wg smaku

Oddzielić żółtka od białek w osobnych miseczkach

Ubić białka, aż piana będzie sztywna

Do ubitej piany dodać parmezan, szczypiorek, chili, sól i pieprz

Na papierze pergaminowym rozłożyć masę białkową na 4 porcje i łyżeczką zrobić w każdej małe wgłębienie

W nagrzanym piecu pieczemy tę masę przez 2-3 minuty, aż staną się lekko brązowe. Potem ostrożnie wlewamy w każde zagłębienie żółtko.

Wkładamy z powrotem do gorącego pieca na dodatkowe kilka minut, aż żółtka będą upieczone w stopniu jakim lubicie...
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation